Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Regiodonderdag, 25 februari 2016

Gemoedelijke infomarkt noodopvang Feanwâlden
Feanwâlden - De informatiemarkt die de gemeente Dantumadiel hield voor de inwoners van Feanwâlden over de mogelijke opvang van vluchtelingen is gistermiddag en -avond zonder problemen verlopen. Later dit jaar - misschien zelfs in 2017 - komt er wellicht een opvang op het bedrijventerrein zuidelijk van het dorp. Dantumadiel organiseerde de bijeenkomst om de bewoners te informeren en van gedachten te wisselen.
Op 5 april neemt de gemeenteraad een besluit over het aanbieden van de locatie aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). ,,Het is dus absoluut dus niet zo dat het al zeker is dat er een opvanglocatie komt", zegt gemeentewoordvoerder Annet Koopmans. ,,Pas wanneer de raad instemt met het plan om op het terrein een opvanglocatie te bouwen, biedt het college van B en W het aan het COA aan. Dat moet dan weer bekijken of ze deze plek ook wil gebruiken voor de opvang." De locatie moet tussen een en drie jaar ruimte bieden aan driehonderd vluchtelingen.
Tussen vier en zeven uur waren de inwoners welkom in sporthal De Hoantserid, waar aan tafels kon worden gesproken met ruim twintig medewerkers van de gemeente. ,,Alles ging in een gemoedelijke sfeer." Enkele honderden mensen lieten zich informeren over de plannen.
Er kwamen vooral vragen over de veiligheid, opmerkingen over de schaalgrootte van de opvang en de procedure. ,,Die is hier anders dan in andere plaatsen", stelt burgemeester Sicko Heldoorn. ,,Het is niet zo dat er al met het COA is gesproken. We kijken eerst of er voldoende draagvlak is en nemen zelf de regie. De raad neemt straks een besluit en pas dán bieden we de mogelijkheid aan. Dat is dus andersom dan in veel plaatsen elders is gebeurd."
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 25 februari

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties