Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Regiodinsdag, 23 februari 2016

Foute mails van Leeuwarden
Leeuwarden - Uitkeringsgerechtigden in Leeuwarden hebben gisteren per ongeluk de uitkeringsspecificatie van iemand anders ontvangen. Privacygevoelige informatie is dus bij de verkeerde cliŽnten terechtgekomen. Iedereen heeft wel het juiste bedrag overgemaakt gekregen, aldus een woordvoerder.
Hoeveel foute specificaties precies zijn verzonden, wist de gemeente Leeuwarden gisteravond nog niet, maar het kunnen er maximaal 1600 zijn: zoveel uitkeringsgerechtigden hebben zich aangemeld bij mijnoverheid.nl, de digitale berichtenbox waarin mensen post van allerlei overheidsinstanties kunnen ontvangen.
Leeuwarden is sinds december aangesloten bij mijnoverheid.nl. Omdat het nu fout is gegaan, staakt de gemeente Leeuwarden de correspondentie over uitkeringen via de site.
Wethouder Harry van der Molen stelt dat de fout niet gemaakt had mogen worden. Het was Łberhaupt niet de bedoeling om gisteren een mailing uit te doen gaan. Waarom dat toch gebeurde, is ook onderwerp van onderzoek.
,,We zullen er alles aan doen om de fout in de toekomst te voorkomen. We onderzoeken op dit moment de precieze oorzaak van de fout. Pas wanneer deze niet opnieuw kan optreden wordt de berichtenbox weer door de gemeente Leeuwarden ingezet. We informeren deze week alle betrokkenen. Indien nodig zorgen wij er voor dat de betrokkenen de juiste specificaties ontvangen."

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties