Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Sportmaandag, 22 februari 2016

Te Vrede: geen excuus voor gemiste penalty
De meest besproken man aan de kant van sc Heerenveen in de thuiswedstrijd tegen NEC was invaller Mitchell Te Vrede. De 24-jarige spits - die zijn basisplaats kwijtraakte aan Henk Veerman - leek zijn ploeg vanaf elf meter met zijn negende competitiedoelpunt de negende seizoenzege te gaan bezorgen. Leek, want het pakte anders uit. Doelman Brad Jones stopte zijn inzet en zorgde op die manier voor een anticlimax.
Door Bert Kalteren
In de 85e minuut beging Rens van Eijden een overtreding op Te Vrede, die vervolgens de klassieke voetbalwijsheid, dat iemand anders dan het slachtoffer zelf in zon geval de strafschop moet nemen, aan zijn laars lapte. ,,In de wedstrijd tegen Cambuur werd ik ook gevloerd en heb ik de strafschop ook benut. Ik ben spits en dan wil je scoren. Ik was vandaag alleen wat ongelukkig", vond Te Vrede.
Onderzoekers hebben aangetoond, dat er geen aantoonbaar verschil is in het aantal benutte strafschoppen van slachtoffers en niet-slachtoffers. Maar wat was de rol van Younes Namli, die zijn ploeggenoot vlak voor zijn gemiste strafschop iets in het oor fluisterde. ,,Te Vrede neemt normaal een goede strafschop, maar die Namli komt vlak voordat hij hem neemt nog even een praatje met hem maken. Dat is het laatste wat je moet doen, een doodzonde", vond Foppe de Haan.
Namli zelf... DE REST VAN DIT VERHAAL LEES JE VANDAAG IN HET FRIESCH DAGBLAD OF ONLINE VIA WWW.DEIBLED.NL

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties