Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Regiozaterdag, 20 februari 2016

Witmarsum boos over azc
Witmarsum - Dorpsbelang Witmarsum en de Ondernemersvereniging Witmarsum willen dat er een enquête wordt gehouden onder alle inwoners van het dorp, voordat er een besluit wordt genomen over de komst van een asielzoekerscentrum (azc). Dat schrijven de organisaties in een brief aan de lokale politiek.
Vorige week werd bekend dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) driehonderd vluchtelingen wil onderbrengen in Witmarsum. Die moeten komen in een azc in en bij het kloostercomplex in het dorp. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Súdwest-Fryslân is bereid hieraan mee te werken.
Dorpsbelang en de ondernemersvereniging voelen zich door dit besluit overvallen, schrijven zij. De inwoners van Witmarsum zijn volgens hen 'onaangenaam verrast, verbaasd en ‘verbolgen’ over de snelheid van de besluitvorming.
Dorpsbelang en ondernemersvereniging spreken van een ’overvalactie’ en wensen eerst een raadpleging onder de inwoners van Witmarsum. De resultaten daarvan zouden op 28 maart kunnen worden gepresenteerd en besproken. Pas daarna kan een besluit genomen worden over de komst van een azc, vinden de schrijvers van de brief. Dat besluit moet dan ook worden voorgelegd aan de gemeenteraad.
Het college van B en W heeft tot maandagmiddag de tijd om te reageren op de eis voor een raadpleging. Doet het college dat niet, dan beschouwen de briefschrijvers dat als een afwijzing van hun voorstel. Welke consequenties zij daaraan verbinden, vermelden de schrijvers niet.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 20 februari.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties