Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Sportzaterdag, 20 februari 2016

Surhuisterveen haalt NK veldrijden naar Fryslân
Door Daan Rieken
Surhuisterveen - Opnieuw een wielerprimeur voor Surhuisterveen. Het dorp zal in 2018 het eerste NK veldrijden op Friese bodem ooit herbergen. Op 13 en 14 januari van dat jaar zullen in totaal tien Nederlandse kampioenschappen worden verreden met als klapstuk de titelstrijd bij de eliterenners. De traditionele Centrumcross komt daardoor eenmalig te vervallen.
Het Wielercomité Surhuisterveen was al vanaf begin januari op de hoogte van de komst van het NK en bevestigde het nieuws gisteravond. ,,Ja, je mag me feliciteren", zei voorzitter Albert Helfrich. ,,De meeste NK’s vonden plaats in Brabant en Limburg. Dit wordt niet alleen de eerste keer in Fryslân, maar ook de eerste keer op een parcours dat van origine vlak is, zonder natuurlijke hindernissen."
Dat het NK-nieuws bijna een maand stil werd gehouden, had te maken met wielerbond KNWU. Die zocht nog een locatie voor de titel-strijd van 2017 en wilde niet ingaan op het aanbod van Surhuisterveen om het kampioenschap twee jaar achter elkaar in Fryslân te laten plaatsvinden. Uiteindelijk werd in Sint-Michielsgestel toch een startplaats voor volgend jaar gevonden. Helfrich: ,,Mocht het daar niet goed komen dan willen we het er alsnog wel bij doen."
Dat Surhuisterveen het evenement per se in 2018 wilde organiseren heeft te maken met het feit dat Leeuwarden dat jaar Culturele Hoofdstad van Europa is. Meer lezen?
Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties