Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Sportwoensdag, 17 februari 2016

Creatieve Ferwerda moet ruimte krijgen
Ferry Ferwerda hielp Hakim Ziyech op zijn weg naar de top n handbalde zelf in de eredivisie. Een zware enkelblessure wierp hem terug. Met tweededivisionist Cometas uit Leeuwarden hoopt hij vanavond op een bekerstunt en sportieve revanche.
Door Daan Rieken
H, ik zei dat jullie mogen bepalen welke oefening we doen, maar uiteindelijk moet ik alles zelf bedenken." ECO-coach Ferry Ferwerda maakt opmerkingen tegen twee C-junioren van sc Heerenveen naar wie hij ondertussen ballen gooit. De een (Rein) moet het speeltuig in de turnhal achter keeper Ferwerda knikken, de ander (Julius) verdedigt hem. Die kopkansen volgen elkaar niet in een mooi tempo op, maar komen onverwacht. Ferwerda roept de jonge voetballertjes voor de kopballen weg uit het duel dat ze uitvechten. De ene keer moeten ze elkaar van een judomat duwen. De andere keer dient de een de ander over een lijn op de vloer te tillen. De 29-jarige coach kauwt de oefeningen voor, maar had dat liever anders gezien. ,,Wij trainen sporters mentaal door fysieke oefeningen te doen", zegt Ferwerda als de sessie erop zit. ,,De bedoeling is dat jongens gaan nadenken, zelfbewust worden. We willen geen trainers zijn, die zeggen wat ze moeten, maar coaches die begeleiden."
We hebben de in Buitenpost woonachtige Ferwerda in Sportstad Heerenveen opgezocht om te praten over de bekerkraker die - Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties