Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Regiodinsdag, 16 februari 2016

Friesland College: inhaalslag met tal schoolverlaters
Leeuwarden - Het aantal schoolverlaters op het Friesland College is vorig jaar fors gedaald. De mbo-instelling komt voor de eerste keer in de buurt van ROC Friese Poort, dat op dit gebied al jaren bij de beste mbo’s van Nederland zit. Ook het uitvalpercentage op het Friesland College zit nu onder de 4 procent.
De rijksoverheid is al jaren bezig met maatregelen om het aantal voortijdig schoolverlaters terug te dringen. Dat programma heeft succes. Sinds het schooljaar 2007-2008 daalde het uitvalpercentage in heel Nederland van 8,5 procent naar 5 procent.
Het Friesland College (7500 studenten) zat vorig jaar rond het landelijke gemiddelde. Uit de nieuwe cijfers blijkt dat de school een forse inhaalslag heeft gemaakt. Vorig schooljaar registreerde de school 293 uitvallers, 3,9 procent van het totaal aantal studenten. Een jaar eerder haakten nog 372 studenten af zonder dat ze hun diploma hadden gehaald (4,9 procent). Het Friesland College heeft de afgelopen jaren verschillende maatregelen genomen om de schooluitval op zijn twee vestigingen in Leeuwarden en Heerenveen terug te dringen. Zo heeft de school een speciaal team ingesteld met onder meer hulpverleners, die hun best doen om te voorkomen dat leerlingen afhaken.
Ook bij ROC Friese Poort, met 10.500 studenten de grootste mbo-instelling van de provincie, liep het aantal schoolverlaters in 2014/2015 terug. De school zag 371 studenten afhaken (3,6 procent), minder dan de 404 van een jaar eerder. Het uitvalpercentage schommelt bij Friese Poort al enkele jaren tussen 3,5 en 4 procent. De school liet vorig weten dat het uitvalpercentage acceptabel is zolang dat onder de 4 procent blijft.
Het Nordwin College had 41 uitvallers van de 1350 studenten. Met het uitvalpercentage van 3,1 zit de school ruim onder het gemiddelde van de twaalf aoc’s in Nederland.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 16 februari

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties