Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Sportzaterdag, 13 februari 2016

De Haan schrikt van vertrek De Jong
Foppe de Haan is verrast door het opstappen van collega-coach Henk de Jong bij SC Cambuur. ,,Ik schrok van het bericht toen ik dat dinsdagmiddag hoorde", zei de Heerenveen-trainer. ,,Dit had ik nooit verwacht."
Door Daan Rieken
,,Het is jammer voor Henk, maar tegelijkertijd ook dapper", oordeelde De Haan. ,,Als je de reacties hoort, komt hij er ook niet uit als een lafaard of wegloper. Het kost gewoon ongelofelijk veel energie als het niet loopt met je ploeg. Dan is het misschien ook wel logisch dat hij dit besluit neemt om de club lucht en ruimte te gunnen voor een andere inbreng. Maar verder heb ik er geen oordeel over. Het is zoals het is. Het is zijn leven."
De Haan kent De Jong al vanaf het Cios, waar hij diens leraar was. ,,Heel lang dus. Henk was toen een jaar of zestien. Het is altijd een jongen geweest met veel energie en vertrouwen in zichzelf. Aan de andere kant is hij ook een gevoelsmens. Op basis daarvan heeft hij dit besluit genomen. Volgens mij neem je grote beslissingen altijd op grond van gevoel en niet door rationeel na te denken."

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties