Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Sportvrijdag, 12 februari 2016

Hulshoff zorgt voor rookgordijn bij 'Cambuur 2.0
Leeuwarden - Welke elf spelers staan er vanavond namens SC Cambuur in het veld tegen FC Utrecht? En: in welk systeem zal dat zijn? Het antwoord op die beide vragen zal pas later vandaag komen, want Sipke Hulshoff wilde er gisteren niets over kwijt. De 41-jarige, in Twijzel opgegroeide interim-trainer zei nog wel dat Leonard Nienhuis zoals gewoonlijk in het doel staat en dat Martijn Barto - ,,Een voorbeeld voor de rest" - een basisplek krijgt. Maar wat Hulshoff vooral deed, was een rookgordijn optrekken over wat na het vertrek van Henk de Jong kan worden getypeerd als 'Cambuur 2.0.
Door Gerard Bos
Waarom die typering? Omdat er hoe dan ook veranderingen te zien zullen zijn vanavond bij de Leeuwarders in eigen stadion tegen FC Utrecht. Veranderingen in de tactiek, in de personele bezetting ook. Het hoe en wat mag dan onduidelijk zijn voor de buitenwacht, maar het waarom is dat allerminst. ,,Er met namelijk wat gebeuren, we moeten punten pakken", benadrukte Hulshoff. ,,We staan zeventiende en De Graafschap zit ons op de hielen (verschil is nog maar n punt, red.)"
Noem het besef, noem het urgentie; alle spelers zullen zich moeten realiseren dat er een schepje bovenop moet om de recente reeks van vijf nederlagen te kunnen stoppen. Meer dan om goed of mooi voetbal, telt nu in de eerste plaats strijd. ,,Of ik de urgentie merk? Ik hoop op zn minst dat die er wel is bij de spelers. Dat moet", constateerde Hulshoff. De interim-coach benadrukte daarom ook dat juist Barto een basisplaats krijgt. ,,Hij is een echte Cambuurspeler. Een jongen die met het hart speelt en die het besef heeft van de situatie waarin we nu zitten. Zulke spelers hebben we nu nodig.
Hoewel Hulshoff niets wilde zeggen, zijn er geluiden dat er een 5-3-2-systeem uit de hoge Leeuwarder hoed wordt getoverd vanavond. Defensieve zekerheid is prima, maar dan moeten de spelers wl hun taken uitvoeren.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties