Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Economievrijdag, 12 februari 2016

Zuivelaar keert 14 miljoen uit voor minder produceren
Leeuwarden - FrieslandCampina keert totaal 14,1 miljoen euro uit aan melkveehouders die in de afgelopen weken hebben deelgenomen aan een regeling om hun melkaanvoer niet te laten stijgen. Het concern heeft deze tijdelijke regeling in het leven geroepen omdat het bedrijf de sterk stijgende hoeveelheid melk niet allemaal kon verwerken. Na het einde van het melkquotum in april vorig jaar hebben de leden flink meer geproduceerd. Volgens cijfers van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is er vorig jaar 7 procent meer melk geleverd.
Ongeveer 60 procent van de leden van de coöperatie heeft meegedaan aan de regeling. De tijdelijke maatregel heeft geleid tot een lagere melkaanvoer van in totaal 35 miljoen kilo melk gedurende de afgelopen zes weken. De veehouders ontvangen op de wel geleverde melk een toeslag van twee cent per kilo. Mede door de regeling kon het concern in de afgelopen alle melk van de boeren verwerken.
De capaciteit is inmiddels zo sterk uitgebreid dat alle melk weer verwerkt kan worden. Ondanks de uitbreiding bij FrieslandCampina en collega-verwerkers blijft de capaciteit tot in de zomer krap, verwacht het zuivelbedrijf.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties