Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Economievrijdag, 12 februari 2016

Afsluitdijk als grote banenmotor in gemeente Súdwest-Fryslân
Kornwerderzand - De verbetering van de Afsluitdijk en het realiseren van diverse projecten in het kader van de Nieuwe Afsluitdijk kan 8530 tot 8710 tijdelijke banen opleveren. De regio kan hiervan profiteren. De gemeente Súdwest-Fryslân gaat er voorzichtig van uit dat 800 tot 1600 banen regionaal worden ingevuld. Op jaarbasis gaat het om tweehonderd tot vierhonderd banen.
Om zoveel mogelijk mensen uit de regio aan het werk te krijgen op de Afsluitdijk roept Súdwest-Fryslân ondernemers op zich nu alvast te melden, zodat ze in het bidbook worden opgenomen. Dit bidbook, dat een overzicht van de ondernemers in de gemeente omvat, moet in maart klaar zijn en wordt aan het einde van het aanbestedingstraject van de Nieuwe Afsluitdijk aangeboden aan de hoofdaannemer.
In de notitie Het Goud van de Afsluitdijk, die de gemeente gisteren in Kornwerderzand presenteerde, wordt aangegeven dat niet alleen de uitvoering van de projecten veel banen opleveren, maar dat ook na de realisatie en de openstelling van de projecten veel mensen aan een baan kunnen worden geholpen. De Afsluitdijkprojecten kunnen structureel 430 tot 475 banen opleveren.
Het rijk en de regio willen de Afsluitdijk verder versterken en aantrekkelijker maken voor een breed publiek. Ook moet de dijk een proeftuin worden voor duurzame technieken. Veel projecten worden uitgevoerd bij Kornwerderzand. Het gaat om een nieuwe en brede sluis, beleefcentrum De Nieuwe Afsluitdijk en de vismigratierivier.
De gemeente Súdwest-Fryslân heeft becijferd wat de Afsluitdijk de komende jaren oplevert. In de notitie wordt aangegeven dat 10 tot 20 procent van de investeringen in de Afsluitdijk terecht komt bij lokale en regionale aannemers en bedrijven. Uitgaande van een investering van 1,35 miljard euro betekent dit dat er tussen 135 en 270 miljoen euro terecht komt bij regionale en lokale aannemers en toeleveranciers.
Meer vandaag in het Friesch Dagblad

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties