Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Regiodonderdag, 11 februari 2016

Verdeling plattelandspotjes komt traag op gang
Franeker - Innovatieve projecten waarmee het voor jongeren aantrekkelijker wordt op het platteland te blijven wonen of die werkgelegenheid creëren. Daarvoor ligt geld klaar in Noordwest- en Noordoost-Fryslân. In totaal is er in deze regio’s tussen 2014 en 2020 bijna vijf miljoen euro subsidiegeld te verdelen, waarvan 2,4 miljoen uit Europa. Mits private partijen er ook ruim drie miljoen euro insteken.
In theaterbeurs De Koornbeurs in Franeker hielden de Commerciële Club Noordwest Friesland en het Bedrijvencentrum Franeker gisteravond een eerste informatiebijeenkomst over de kansen die er liggen voor het verwerven van zogenoemd Europees Leadergeld. Op het gebied van toerisme kan het een en ander worden bedacht, vertelde Piet Meerdink van Lokale Actiegroep Noordwest-Fryslân, die uiteindelijk moet adviseren over ingediende projecten. Maar ook op internet. ,,Je kunt verbindingen leggen tussen offline en online. Je kunt daarbij denken aan winkels, maar ook aan de landbouw. Via onlineactiviteiten kun je op een andere manier je product verkopen."
Fryslân loopt achter met de verzilvering van Leader-gelden. In andere delen van Nederland zijn regio’s al los met projectvoorstellen, zoals in Salland (Overijssel) en bij Woerden (Utrecht). Volgens de provincie Fryslân zijn de plattelandssubsidies pas kortgeleden vrijgegeven door Europa. ,,Deze maand vinden er gesprekken met Noordwest- en Noordoost-Fryslân plaats over hun wensen", aldus provinciezegsman Jan Arendz.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 11 februari

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties