Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Sportwoensdag, 10 februari 2016

Spelers hadden liever het tij mt De Jong gekeerd
Leeuwarden - Wat voor de spelers van SC Cambuur eerst een vrije dag was, werd een trainingsdag en uiteindelijk zelfs de dag waarop hun trainer besloot om op te stappen. De reacties binnen de spelersgroep waren vooral die van verbazing en teleurstelling. Aanvoerder Sjoerd Overgoor, vice-aanvoerder Erik Bakker en routinier Martijn van der Laan over een hectische dag.
Door Gerard Bos
,,Kwalijk dat het zover heeft moeten komen dat de trainer het niet meer zag zitten. Dat vind ik echt zonde, vooral voor hem persoonlijk", vertelde Overgoor vlak na het bekend worden van het nieuws. ,,Dit moeten we ons als spelers aanrekenen. Het kwam als een schok voor iedereen, dat was wel te merken."
Van gebrek aan chemie tussen spelers en trainer, was volgens de captain geen sprake. ,,Niet dat ik heb gemerkt, of gezien en gehoord. Je kunt niet in iemands hoofd kijken, maar niemand heeft iets dergelijks laten blijken. Iedereen is natuurlijk anders en verwerkt nederlagen of dit soort nieuws op een eigen manier. Een introvert iemand zit er misschien zelfs wel meer mee dan iemand die alles kapot schopt."
Naar verwachting zal er speltechnisch of -tactisch vrijdag in de eerste volgende wedstrijd, thuis tegen FC Utrecht, mogelijk wat gaan veranderen onder leiding van assistent-trainers Sipke Hulshoff, Arne Slot en Jan Bruin. ,,Zou kunnen. Zo gaat dat wel vaak in dit soort gevallen",reageerde de op dit moment nog geblesseerde Bakker. ,,Maar rigoureus zal het vast niet zijn. Weet je: wat vral belangrijk is, is dat het besef er bij iedereen nu moet zijn hoe we ervoor staan."
Dat vindt ook Van der Laan. ,,Maar dat roepen we met zn allen nu al een hele tijd. En toch gebeurt het dan weer niet in het veld. We moeten allemaal de juiste mentaliteit hebben, er moet gevochten worden. Goed voetballen, mooi voetballen? Ja, graag. Maar het begint met strijd, zeker voor ons, als Cambuur in deze fase."
Schok
Bakker: ,,Dat wil niet zeggen dat iedereen ineens een tackle moet gaan doen. Iedereen moet wl doen waar hij goed in is. Dan kunnen we het tij keren, dat wil iedereen. Maar ik had het tij liever mt Henk gekeerd, laat dat duidelijk zijn."
De schok kwam om twaalf uur ’s middags, toen de directie in het spelershome de mededeling deed dat De Jong uit eigen beweging opstapte. ,,Verbazing", zei Van der Laan enkele uren later, terugdenkend aan wat er als eerste door hem heen ging bij het horen van het nieuws. ,,En vervolgens ga je het jezelf meteen aanrekenen. De keuze van Henk is toch ingegeven door de resultaten van ons als spelers."
De eindconclusie van Van der Laan: ,,Een rare, hectische dag. En je moet nu weer door, want vrijdag wacht een wedstrijd. En een belangrijke, want we moeten punten pakken. Dat was al zo en dat blijf zo."

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties