Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Regiodinsdag, 9 februari 2016

Gedeputeerde zwijgt over nieuwe gebreken Drachtsteraquaduct
Leeuwarden - ,,Ik ga daar niks over zeggen." Gedeputeerde Sietske Poepjes wil niet ingaan op vragen over (nieuwe) problemen bij de aanleg van het aquaduct bij de Drachtsterweg in Leeuwarden. Ook statenleden krijgen niets te horen over onlangs geconstateerde technische problemen die zijn ontdekt nadat vorige maand een deel van de Drachtsterbrug verzakte na het leegpompen van de bouwkuip. Fractievoorzitter Remco van Maurik van de PvdA gaat daar niet mee akkoord, hij wil duidelijkheid van Poepjes en gaat schriftelijke vragen stellen.
In een brief van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten over de voortgang van de bouw beschrijft de provincie drie problemen. Twee daarvan, de overstroming van de bouwkuipen in november 2015 en het verzakken van een deel van de Drachtsterweg, waren bekend.
Een derde niet. Daarover schrijft de provincie: 'Tot slot zijn ook in andere delen van het werk technische problemen geconstateerd. Het onderzoek naar de impact hiervan loopt op dit moment en de uitkomsten zullen bepalend zijn en kunnen implicaties hebben voor de planning van het project.
Welke andere delen, wil de gedeputeerde niet toelichten. En wat ze bedoelt met implicaties voor de planning van het project evenals over het onderzoek naar de impact van de problemen, laat de gedeputeerde niets los. ,,Dit soort gesprekken zit in de contractuele verhouding tot elkaar", zegt Poepjes, doelend op de gesprekken met aannemer Heijmans die verantwoordelijk is voor de aanleg van het aquaduct. ,,Dit zit in de 'business as usual’ wij moeten deze weg maken", is het enige wat Poepjes wil zeggen.
Meer vandaag in het Friesch Dagblad

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties