Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Sportmaandag, 8 februari 2016

Van Aken: twee keer rood in maand tijd
Joost van Aken staat niet bekend als een notoire kaartenpakker. De 21-jarige verdediger van sc Heerenveen werd zaterdagavond in het thuisduel met FC Twente na twee keer geel uit het veld gestuurd. Voor de eerste keer in de eredivisie. Toch was het alweer de tweede keer in een maand tijd dat hij de rode prent voorgetoverd kreeg.
In de oefenwedstrijd tegen Telstar kreeg diezelfde Van Aken direct rood na een onhandige overtreding op de doorgebroken Tarik Tissoudali. Een kaart zonder gevolgen, maar zaterdag was het andermaal raak. Na een domme overtreding voor rust moest hij twintig minuten voor tijd inrukken, nadat hij El Azzouzi tot staan had gebracht.
,,Ik kan moeilijk zeggen dat het niet terecht is. De situatie was redelijk dreigend en ik wist dat ik op scherp stond. Hij stond op het punt om door te breken en ik dacht dat ik de bal had. Maar hij tikte de bal er heel handig voorbij en dan weet je dat je aan de beurt bent", zei van Aken na afloop heel schuldbewust. ,,Natuurlijk voel ik me schuldig aan de nederlaag."
DE REST VAN HET VERHAAL LEES JE VANDAAG IN HET FRIESCH DAGBLAD OF ONLINE VIA WWW.DEIBLED.NL

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties