Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Sportzaterdag, 6 februari 2016

Twente is meer dan alleen Hakim Ziyech
Na de succesvolle achterliggende expeditie, waarin sc Heerenveen in drie wedstrijden in negen dagen tijd met negen punten de volle buit pakte, wacht vanavond het geplaagde FC Twente. Tenminste, zo was de situatie voor de winterstop, maar in 2016 lijkt de formatie uit Enschede een tweede adem te hebben gevonden en is op de weg terug. Met nog steeds oud-Heerenveenspeler Hakim Ziyech aan het roer.
De algemene verwachting was dat de 22-jarige Ziyech, die in december na kritische uitlatingen in de media zijn aanvoerdersband was kwijtgeraakt, zou vertrekken bij de club. Twente zou de financiële injectie van ten minste acht miljoen euro goed kunnen gebruiken, terwijl de Marokkaanse Nederlander week in, week uit etaleerde het niet meer zo naar de zin te hebben in het oosten van het land. Desondanks liet hij op de grasmat weergaloze dingen zien en de clubs stonden in de laatste weken van januari weer in de rij.
Voor trainer Foppe de Haan van Heerenveen kwam het niet als een verrassing dat Ziyech Twente trouw bleef. In tegenstelling tot veel van zijn leeftijdsgenoten neemt het grootste talent van ons land geen ad hoc-beslissingen bij zijn keuze voor een nieuwe club. Dat deed hij eerder ook niet toen hij na Heerenveen moest kiezen tussen Twente en Feyenoord. ,,Ik had wel in de gaten dat hij zou blijven. Het is iemand die wel verstandig is", aldus De Haan.
De rest van dit verhaal lees je vandaag in het Friesch Dagblad of online via www.deibled.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties