Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Regiodonderdag, 4 februari 2016

Simpel zelf een elektrische boot bouwen
Sneek - Als het aan de Stifting Elektrysk Farre Fryslân (SEFF) ligt, vaart heel Fryslân in 2018 elektrisch. In het kader van de Culturele Hoofdstad 2018 (CH2018) liet de promotor van elektrisch varen een bouwpakket ontwerpen dat een groepje vrienden simpel in elkaar kan zetten.
,,Heb je in je vriendenkring één iemand die kan lassen en één die hand-en-spandiensten kan verrichten en koffie kan zetten, dan kun je los." stelt Ale Bok van SEFF. In een kleine honderd uur kunnen twee man de zes en een halve meter lange boot bouwen, stelt hij.
SEFF hoopt met het oog op CH2018 dat verschillende 'mienskippen’ de boot gaan bouwen. Watersportverenigingen, families, vriendenclubs en buurtverenigingen bijvoorbeeld. De boot heeft al een toepasselijke naam: Mien-Skip.
Zo’n 12.500 euro kost de aluminium uitvoering, inclusief motor en accupakket. ,,Dat is de basisuitvoering, waar je bij wijze van spreken vier tuinstoelen in zet en zo het water op kunt. Maar je kunt hem ook verder aankleden. Studenten van de ROC Friese Poort zijn druk in de weer met het ontwerp van een houten interieur. Je kunt de boot zo luxe maken als je wilt, al hangt daar natuurlijk een prijskaartje aan.
Wie liever geen aluminium boot wil, kan ook voor een houten of kunststof model kiezen. ,,We zijn voor de kunststofuitvoering in gesprek met Omrin, dat uit afval de kunststof HDPE maakt. Kunststoffen bodemplaten kan het afvalbedrijf al leveren."
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 4 februari

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties