Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Regiodonderdag, 4 februari 2016

Schultz onder vuur over Afsluitdijk
Leeuwarden - Zowel in de Tweede Kamer als vanuit de provincie Fryslân krijgt minister Mélanie Schultz van Haegen van Infrastructuur zeer kritische vragen en opmerkingen over de staat van de Afsluitdijk. Dit naar aanleiding van de grote storing in de bruggen in de Lorentzsluis bij Kornwerderzand, afgelopen zaterdag. Urenlang was de Afsluitdijk niet passeerbaar voor zowel autoverkeer als de scheepvaart.
In een pittige brief heeft het college van Gedeputeerde Staten van Fryslân zijn ontstemming over de slechte staat van de infrastructuur uitgesproken. Tegelijk dringt de provincie aan op het versnellen van de politieke behandeling van vernieuwing van de sluizen bij Kornwerderzand. De provincies Fryslân, Flevoland, Overijssel en Drenthe willen met betrokken bedrijven best betalen voor een ruimere, nieuwe sluis, maar verwachten dan ook een bijdrage van het rijk, omdat dat daarmee veel onderhoudskosten zal uitsparen. Volgens de provincie Fryslân zou die sluis er in 2022 al kunnen liggen.
De Friese Kamerleden Lutz Jacobi (PvdA) en Aukje de Vries (VVD) tonen zich in een reeks Kamervragen aan hun minister Schultz ook kritisch. Zo willen ze weten hoe vaak er al storingen zijn geweest aan de bruggen, wat de minister tot dusver heeft gedaan om die te voorkomen, en of er sprake is van achterstallig onderhoud aan de bruggen. Ze willen ook weten waarom het zo lang duurt voor een dergelijke storing is verholpen.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 4 februari

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties