Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Regiodonderdag, 4 februari 2016

Minder spijbelaars, meer vrijstellingen
Leeuwarden - Het aantal vrijstellingen van de leerplicht is vorig jaar landelijk toegenomen. Vanwege een verstandelijke of lichamelijke beperking hoefden 5077 kinderen in schooljaar 2014-2015 niet naar school. Een jaar eerder ging het om 4444 leerlingen. 'Een zorgelijke ontwikkeling’, schrijft staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) in een brief die hij gisteren aan de Tweede Kamer stuurde.
Ieder voorjaar wordt de Kamer geďnformeerd over schoolverzuim in het vorige schooljaar. Dekker laat onderzoeken hoe de stijging van het aantal vrijstellingen verklaard kan worden. In augustus 2014 werd met passend onderwijs begonnen. 'Een van de doelen van passend onderwijs is het aantal thuiszitters omlaag te brengen. Ik wil dat in 2020 geen kind langer dan drie maanden thuiszit zonder dat er een goede plek gevonden is op een school. Er zit wat dat betreft wel beweging in de cijfers, maar het gaat nog lang niet hard genoeg’, laat Dekker weten.
Daarom heeft hij een paar maatregelen in het leven geroepen. Zo komen er meer mogelijkheden om een deel van het onderwijs buiten de school te volgen. Daarnaast organiseert Dekker samen met staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) de landelijke ThuiszittersTop, waar gemeenten samenkomen en van elkaars aanpak kunnen leren.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 4 februari

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties