Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Economiewoensdag, 3 februari 2016

Taxibedrijven Javo Tours en Beimers Taxi failliet
Drachten - Taxibedrijven Javo Tours uit Drachten en Beimers Taxi uit Sint Annaparochie zijn gisteren failliet verklaard. Dat bevestigde bestuurder Minke Jansma van FNV Taxi gisteravond. Bij beide bedrijven zijn naar schatting in totaal 100 tot 150 personeelsleden in dienst.
Volgens Jansma is de oorzaak van beide faillissementen dat de taxibedrijven vervoersklussen hadden aangenomen onder de kostprijs. Dat deden ze om hun mensen aan het werk te houden. ,,Er moet worden gereden voor prijzen die niet kunnen."
Het was gisteravond onduidelijk of er gewerkt wordt aan een doorstart. Bij Taxi Beimers werken volgens Jansma tachtig tot negentig mensen. Javo Tours had in juni nog zestig personeelsleden. Omdat bij het bedrijf recent een reorganisatie is geweest, is het niet duidelijk hoeveel mensen daar nu op de loonlijst staan.
Het is niet het eerste faillissement in de taxisector. Eind 2014 ging Taxi Oenema uit Heerenveen failliet en ook elders in Nederland vielen taxibedrijven om. Javo Tours werd in juni nog op het nippertje gered.
Jansma zegt dat de nieuwe faillissementen opnieuw een signaal zijn dat het aanbestedingsbeleid moet veranderen.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties