Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Regiodinsdag, 2 februari 2016

Plan opvang in Wommels verdeelt dorp
Wommels - Het plan van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) om eventueel vluchtelingen onder te brengen in het voormalige winkelpand van Wooncentrum Resi aan de IIsbaan in Wommels leidt tot onrust en verdeeldheid in het dorp. Inwoners betwijfelen of het pand wel geschikt is voor het huisvesten van vluchtelingen en of Wommels wel de mogelijkheid heeft om een grote groep asielzoekers goed te kunnen opvangen.
,,Wommels is te klein voor een grote groep vluchtelingen. We zijn bang voor verdeeldheid in het dorp. Komen er gezinnen of alleenstaande mannen? Kunnen onze kinderen nog veilig op de fiets naar school? De gemeente moet meer openheid geven", zo merkte Maureen van der Schaar, inwoonster van Wommels, gisteravond op tijdens een drukbezocht Rûntepetear, waar de opvang van vluchtelingen in de gemeente Littenseradiel aan de orde kwam.
Van der Schaar noemde het een gemiste kans van de gemeente om alle inwoners te informeren over het eventueel onderbrengen van vluchtelingen in het voormalige wooncentrum op het bedrijventerrein in Wommels. Het COA benaderde eigenaar Auke Bruinsma om vluchtelingen te huisvesten in het Resi-pand.
Het gaat om de noodopvang van vluchtelingen voor de periode van twee jaar. De omwonenden werden via een brief geïnformeerd over het voornemen van het COA. Bruinsma wil in het leegstaande winkelpand eigenlijk bedrijfsunits met woningen inrichten. Mochten vluchtelingen in het pand worden ondergebracht, dan komt zijn plan op de plank te liggen.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 2 februari

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties