Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Sportmaandag, 25 januari 2016

Van den Boomen kan lachen na tegenslag
Branco van den Boomen mocht zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Willem II de negentig minuten volmaken. Nadat hij een week eerder in Zwolle al na 38 minuten het veld moest ruimen kreeg de jarige middenvelder voor eigen publiek zijn revanche. ,,Dit zijn hele belangrijke punten. Als je kijkt naar de beleving na afloop in de kleedkamer, dan besef hoe belangrijk deze overwinning is. Dit hadden we nodig."
Maar ook voor hemzelf kwam deze opsteker op het juiste moment. ,,De wedstrijd tegen Zwolle was wel een harde klap. Maar je moet door", vertelde Van den Boomen, die vorige week twee dagen na 'Zwolle’ alweer moest opdraven bij de beloften. ,,De eerste dagen blijft het wel door je hoofd spoken, maar Johnny Janssen heeft me daarbij wel geholpen. Hij heeft me gemotiveerd en gestimuleerd om de draad meteen weer op te pakken."
Ondanks de lastige eerste helft tegen Willem II ging hij niet twijfelen. ,,We hebben een jonge ploeg, die kennelijk eerst wakker geschud moet worden. Het klopte voor rust niet, maar we bleven hard werken en hielden vertrouwen", aldus Van den Boomen, die na rust was aanvallender ging spelen. ,,Ik vind het prettig om op een iets aanvallender positie te spelen. En als het om je heen goed staat, dan ga je zelf ook gemakkelijker spelen. En met Marzo achter je, heb een hele betrouwbare speler achter je."
Toch beseft hij dat één zwaluw nog geen zomer maakt. ,,De volgende wedstrijd is Joey van den Berg weer terug van een schorsing en hij is een belangrijke speler voorde ploeg. Maar ik ben blij dat ik vandaag heb laten zien ook op dit niveau mee te kunnen." Dat deed ook Kenneth Otigba, die door trainer Foppe de Haan was gepasseerd en na 45 minuten zijn opwachting mocht maken. Vorige week was het slecht; van het team, maar ook van mij. Ik had al een beetje het gevoel dat ik op de bank moest beginnen. Dat zie je op de training en dan is het aan mij om te laten zien dat ik in de basis hoor."
Otigba, die onder De Haan terugkeerde in de basis, weet met dit soort situaties om te gaan. ,,We hebben de vorige twee duels nogal wat doelpunten tegen gekregen en nu hebben we na rust de nul gehouden. Dat is mooi voor de verdediging. Dat ik dan ook nog scoor, maakt het helemaal mooi. Het is geweldig als je de fans je naam hoort zingen; daar doe je het voor."

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties