Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Regiodinsdag, 19 januari 2016

Plan voor eilanden voor de kust bij Makkum
Makkum - Een groep Makkumers, verenigd in Platform Kosta, wil een drietal eilanden voor de IJsselmeerkust aanleggen. De eilanden moeten de ecologie en recreatie in het gebied een impuls geven. Die moeten de gevreesde negatieve gevolgen van het toekomstige Windpark Frysl‚n compenseren en bescherming bieden voor het hoger wordende waterpeil.</cci:TypographyTag>
De aanleg van de drie eilanden is onderdeel van een groter plan om de IJsselmeerkust te verbeteren. Platform Kosta wil de kust verbeteren en een impuls geven aan de natuur, mienskip en economie.
De lagune die ontstaat door de aanleg van de eilanden moet tot een rustiger gebied leiden, met minder hoge golven. Dit is volgens het platform beter voor de ecologie en aantrekkelijk voor watersporters. De kosten van het project worden geschat op tien miljoen euro.
Het platform gaat de komende periode in gesprek met andere belangenpartijen uit de kustregio om de plannen verder uit te werken. Ook wordt er gezocht naar financiŽn. Het platform hoopt de eilanden voor 2020 aan te leggen.
Veel meer hierover in het Friesch Dagblad van 19 januari

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties