Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Sportmaandag, 18 januari 2016

Blijft Ogbeche, ja of nee? Het is de vraag die menigeen bezig houdt
Niet scoren en tóch het gesprek van de dag zijn. Dat gold zaterdag voor Bartholomew Ogbeche. De spits van Cambuur, die al negen keer doel trof en vier van die treffers in de afgelopen drie duels maakte, staat volgens geruchten bij diverse clubs op de verlanglijst. ,,I know nothing. Er speelt op dit moment niks concreets."
Blijft hij of blijft hij niet? Die vraag hangt boven de markt, de transfermarkt om precies te zijn. De Nigeriaan heeft een aflopend contract, is dus na dit seizoen transfervrij. Maar is ook een speler die voor vele clubs per direct een aanvallende versterking zou zijn. Met nog twee weken te gaan voordat de transferperiode voorbij is, bestaat in Leeuwarden de serieuze vrees dat er een club is die hem wegkoopt.
De Telegraaf noemde al een Turkse club - dat werd door trainer Henk de Jong afgedaan als ,,indianenverhaal"- en < TC Tubantia meldde dat FC Twente achter Ogbeche aan zit. Ook is er het, op het oog niet heel serieuze, gerucht dat FC Groningen hem wil, eventueel in een ruil met Michael de Leeuw. Feiten, die zijn er niet. Ogbeche had zaterdag alvast alle twijfel weg kunnen nemen, door te zeggen dat hij blijft tot het einde van dit seizoen. Maar: de Nigeriaan deed dat niet.
Dat er geen concrete interesse is, was het enige dat onder het kopje 'duidelijk taal’ mag worden geclassificeerd. Ogbeche, beleefd en rustig als altijd, gaf zaterdag keurig antwoord op alle vragen. Maar zoals men dan placht te zeggen: hij praatte veel, maar zei weinig.
Ogbeche laat zich naar eigen zeggen niet gek maken door speculaties en concentreert zich op Cambuur, op het hier en nu. ,,In voetbal is alles mogelijk. Dingen kunnen snel veranderen. Ik wil me niet laten afleiden, ik wil met Cambuur de volgende wedstrijd winnen."
De Leeuwarders hoeven uiteraard niet mee te werken aan een tussentijds vertrek; ieder bod dat er eventueel nog komt, kan de club afwijzen. Cambuur zou zichzelf bovendien een slechte dienst bewijzen als ze Ogbeche bijvoorbeeld aan directe concurrent FC Twente zou verkopen. ,,Daar zou ik geen toestemming voor geven", zei De Jong zaterdagavond bijvoorbeeld al.
Een logisch scenario zou zijn dat Ogbeche blijft, nog wat goals maakt en na dit seizoen een sportieve en financiële klapper maakt. Dat zal ook de hoop van veel supporters zijn. ,,Prachtig om te zien hoe die hem steunden met hun actie", zei De Jong, verwijzend naar het spandoek waarop de letter B van Bartholomew stond, omhuld door de kleuren van de Nigeriaanse vlag. Hoe het afloopt? De tijd zal het leren.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties