Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Sportzaterdag, 16 januari 2016

De Jong denkt niet in fases of rood omcirkelde duels
Leeuwarden - SC Cambuur ging met twee achtereenvolgende zeges de winterstop in en komt eruit met twee opeenvolgende transfers waarmee de verdediging werd versterkt. Een goed begin en een goede einde dus van de noodgedwongen pauze. Maar vanaf vandaag, de dag waarop de competitie wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen Vitesse, gaat het niet meer om wensen of verwachtingen. Wel om resultaat. Punten, die zijn nodig voor de nummer 16 van de eredivisie. Tegen welke clubs, dat maakt volgens trainer Henk de Jong niet eens zoveel uit; van rood omcirkelde duels op de agenda is volgens hem geen sprake.
Door Gerard Bos
Vooruit, er staat er natuurlijk wél een bij de datum waarop de Friese derby met sc Heerenveen plaatsvindt. Maar dat is altijd zo, al was het maar vanwege het prestige dat er op het spel staat tijdens de provinciale burenruzie. Tussen dat thuisduel op 31 januari en dat vandaag tegen Vitesse zitten deze maand twee uitwedstrijden voor Cambuur: tegen ADO en AZ.
Van een cruciale fase bij de competitiehervatting wilde De Jong gisteren niet spreken. ,,Maar we willen wel graag goed beginnen. Tegen elke ploeg liggen er kansen, ook Vitesse."
Maar Cambuur moet, als het de ploegen boven de degradatiestreep wil achterhalen, vooral in andere duels de punten pakken. Want winst op directe concurrenten als Roda JC, FC Twente, Willem II of Excelsior, om maar wat te noemen, tikt gevoelsmatig 'dubbel’ aan.
De rest van dit verhaal leest u in het Friesch Dagblad of online via www.deibled.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties