Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Geloof & Kerkzaterdag, 16 januari 2016

Pinksterfeest Veenklooster door giften gered
Kollumerzwaag - Het pinksterfeest in Veenklooster is het jaar 2015 met een positief saldo geëindigd. Door giften, nieuwe sponsors en acties werd een tekort van tegen de 8000 euro weggepoetst, zo vertelt voorzitter Peter Attema.
Na het zendingsfeest van afgelopen jaar bleek de organisatie met een groot gat te zitten qua financiën. Dat kwam mede door een wat tegenvallend bezoekersaantal op pinkstermaandag. Toen kwamen maar duizend mensen naar de openluchtdienst. Het bestuur maakte de geldzorgen bij de achterban bekend en dat had resultaat. ,,We kregen giften van particulieren, maar ook van kerken. Ook hebben zich nieuwe sponsors gemeld. Met kerst hebben we een rolladeactie gehouden. Opgeteld was het genoeg om ,,een paar honderd euro in de plus uit te komen’’. Vorige week hield het bestuur van het oudste Friese zendingsfeest een dankstond. ,,Voor ons is dit toch een bevestiging dat we met een Goede Zaak bezig zijn.’’
Het pinksterfeest heeft altijd een kleine reserve van zo’n 13.000 euro, waarmee de volgende editie voorgefinancierd kan worden. ,,Als je echter achtduizend euro daar vanaf moet halen is de kas snel leeg.’’ De voorbereidingen voor het pinksterfeest van 2016 zijn al in volle gang. Als spreker voor de Dienst te Velde is ds. Thejon Bos vastgelegd, die tot voor kort predikant was in Twijzelerheide en nu staat in Waddinxveen. Zanger Martin Brand komt ook weer naar Veenklooster, op zondagavond. Op maandagmiddag is er een optreden van De Rechtstaat, onder meer bekend van de EO Jongerendag.
Het is de 44 editie en het pinksterfeest in Veenklooster duurt van 13 tot en met 16 mei.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties