Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Economiewoensdag, 13 januari 2016

Biologisch eten hoeft echt niet ingewikkeld te zijn
Leeuwarden - 'Eat good food’ staat met grote verlichte letters op de achterwand van de supermarkt-in-aanbouw aan de Verlengde Schrans in Leeuwarden. Het is een raad die eigenaar Greet Jansen zelf met enthousiasme uitdraagt. ,,Dit ziet er toch prachtig uit?" vraag ze verschillende keren als ze tussen de schappen doorloopt en de producten aanwijst. ,,Ik heb soms zin om het uit te proberen."
Die schappen zijn gevuld met alle mogelijke biologische producten; van wijn en bier tot pasta, snoep en maandverband. Verschillende mensen lopen rond om de laatste hand te leggen aan de inrichting van het pand. Morgen gaat de supermarkt open en het meeste werk is gedaan, zegt Jansen. ,,Alleen de echt verse producten komen de dag voor opening nog binnen."
Een droom was het voor de 49-jarige Jansen: een eigen biologische supermarkt beginnen. Het was alleen lange tijd niet aan de orde en dus werkte ze onder meer in de thuiszorg. Tot ze tijdens haar studie biologisch-dynamische landbouw in Dronten ontdekte dat zij het liefst werkzaam was tussen de boer en de consument in. ,,In feite herontdek je dat over jezelf."
Jansen maakte een plan, slaagde er in om, onder meer met behulp van crowdfunding, voldoende financiering te vinden en kocht het pand aan de Verlengde Schrans. Ooit was dat gebouwd als loods, later huisde apotheek Greving daar. Met de nodige hulp verbouwde Jansen het volledig. Het resultaat is een eigentijdse biologische speciaalzaak, waar bezoekers terecht kunnen voor zowel hun dagelijkse boodschappen als make-up en een kop koffie.
Meer vandaag in het Friesch Dagblad

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties