Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Economiezaterdag, 9 januari 2016

Winterweer beperkt kans op een nieuwe muizenplaag
Leeuwarden - Melkveehouders in vooral het zuidwesten van de provincie die afgelopen jaar zijn getroffen door de muizenplaag, zijn in het algemeen blij met het winterweer van deze week. Dat zegt woordvoerder Jacob van der Wal van het Actiecomité Muizenschade uit Indijk. ,,In de herfst was er al sprake van nattigheid. Wanneer al die muizenholletjes zijn volgestroomd en er komt ook nog eens ijzel overheen zoals afgelopen week, dan is de kans groot dat de muizen het niet overleven."
Lang niet overal waren de muizen in het afgelopen jaar verdwenen, stelt de woordvoerder. Zo waren ze er nog steeds in de regio rond Blauwhuis, Greonterp en bij Tjerkwerd.
Veel melkveehouders hadden tot vorige week nog wel de vrees dat er een nieuwe uitbraak aan zat te komen. ,,We hadden veel natheid in de herfst, maar ook relatief hoge temperaturen waardoor het gras doorgroeide. De muizen hadden daarin veel beschutting tegen predatoren en met temperaturen van rond de 15 graden rond de kerstdagen schoot het ook niet op. Boeren zijn dan ook blij met het verwachte koude weer volgende week."

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties