Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 25 juni

Regiovrijdag, 8 januari 2016

Rijexamen doen bij ijzel: gewoon op grote weg blijven
Leeuwarden - De spanning die je in je lichaam voelt op het moment dat de examinator vertelt of je bent geslaagd voor je rijbewijs. Het liefst maak je het maar één keer in je leven mee.
Bernhard Last (18) uit Leeuwarden had gisteren wel erg zware weersomstandigheden voor zijn beproeving: ondanks de ijzel ging zijn examen door. ,,En ik ben geslaagd hoor", vertelt hij blij.
Na 32 lessen bij autorijschool Ton was het voor Bernhard tijd om af te rijden. Juist op de dag dat het moet gebeuren, lag er ijzel. ,,Mijn rijinstructeur hield me goed op de hoogte over het wel of niet doorgaan van het examen. ’s Ochtends was alles afgelast, maar vanaf ongeveer twaalf uur ’s middags zijn ze alsnog begonnen."
Veiligheid
,,De examens gingen door in plaatsen waar dit mogelijk was", vertelt Irene Heldens, communicatieadviseur van het CBR. ,,Bij ons gaat veiligheid boven alles: die van de kandidaat, de examinator, de rijinstructeur en de andere weggebruikers. Op het moment dat wij denken dat het voor al deze mensen veilig is, kan een examen doorgaan. Daarnaast bedenken we van te voren of de kandidaat in de omstandigheden die er op dat moment zijn, kan laten zien wat hij in huis heeft. Wordt aan deze eisen niet voldaan, dan wordt het examen uitgesteld."
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 7 januari

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties