Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Geloof & Kerkdinsdag, 5 januari 2016

Remonstranten: spotjes voor zondagse preek
Utrecht/Leeuwarden - De remonstranten gaan opnieuw met commercials aandacht vragen voor het gedachtengoed van het kerkgenootschap. Dit keer met specifieke radioreclames voor de zondagse preek.
De nieuwe ronde van de remonstrantse campagne 'Geloof begint bij jou’ kenmerkt zich door verdieping en verbinding met lokale remonstrantse kerken. Naast posters in alle plaatsen waar een remonstrantse kerk is, komt er een wekelijkse Preek van de week. Via commercials op NPO Radio 1, 2 en 4 wordt zo aandacht gevraagd voor een preek in een lokale kerkelijke gemeente.
De Remonstrantse Gemeente in Leeuwarden krijgt extra aandacht voor de filmdienst die op 14 februari in filmhuis Slieker in Leeuwarden wordt gehouden over volksverhalen en geloof. De film die vertoond wordt is Winterwende van regisseur Geertjan Lassche (aanvang 10.30 uur). Predikante Marjan van Hal houdt een inleiding en na afloop is er gesprek met de bezoekers.
Tom Harkema, coördinator vriendenwerving van de remonstranten, vertelt dat de radiospotjes in ieder geval tot half maart te horen zullen zijn; daarna volgt een evaluatie. ,,Het doel van de campagne is tweeledig: we hopen dat er hierdoor extra mensen naar de diensten komen en we blijven zo werken aan onze naamsbekendheid.’’ Een verkorte versie van de gehouden preken komt op de landelijke site van de remonstranten.
Door de vorige campagne kwamen er landelijk ruim driehonderd vrienden bij, op een aantal van iets onder de vijfduizend, aldus Harkema. De Leeuwarder gemeente kon ook nieuwe mensen verwelkomen; zes vrienden en tien belangstellenden. Het ledental (leden, vrienden en belangstellenden) staat per 1 januari op 87.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties