Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Sportzaterdag, 7 november 2015

Mannetjesputter Otigba leeft voor de nul
Heerenveen - Kenny Otigba (23) kan weer lachen. Afgelopen zomer kreeg hij geen toestemming voor een transfer, waarna de Hongaarse Nigeriaan tot overmaat van ramp op de bank belandde. Sinds de komst van Foppe de Haan als interim-opvolger van Dwight Lodeweges is alles anders: de verdediger miste nog geen minuut onder de leiding van de 72-jarige trainer.
Door Nathan Sprey
Wat een gitzwart perspectief leek, is door de komst van De Haan en basisplaatsen tegen Willem II, Helmond Sport en Cambuur ten goede gekeerd. En dat terwijl Otigba aan het begin van het seizoen nog zo ongelukkig was. ,,Het was de eerste keer dat ik zoiets meemaakte in mijn loopbaan. Ik stond niet in de basis en er was interesse vanuit Hongarije. Daar was ik veel mee bezig en toen ik uiteindelijk geen toestemming kreeg voor de overstap, was dat een teleurstelling. Ik had een paar dagen tijd nodig om mijn hoofd leeg te maken."
Met een mislukte transfer en een plaats op de bank kreeg de mens achter de voetballer een dreun. ,,Daar heb ik van geleerd dat ik altijd positief moet blijven, ook als er iets niet kan of lukt. Het heeft mij mentaal sterker gemaakt."
De knop ging om bij Otigba, die door Lodeweges maar twee keer dit seizoen in de basis werd geposteerd. Wel viel hij in de andere zeven duels steevast in, zij het soms maar een minuut. ,,Ik heb hard en geconcentreerd getraind. Alleen op die manier kon ik het team helpen. Dat heb ik zo goed mogelijk gedaan."
Het harde werken leverde de verdediger een kans op onder de nieuwe trainer. De Haan gaf hem het vetrouwen om te doen waar hij goed in is: een spits uitschakelen. ,,Voor mij is goed verdedigen echt álles. De aanvaller of linksbuiten uitschakelen en zorgen dat we geen tegendoelpunt krijgen: daar leef ik voor."
De rest van dit verhaal lees je vandaag in Friesch Dagblad of online via Deibled.nl.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties