Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Regiovrijdag, 21 augustus 2015

Tropische Kas krijgt tweede oranjerie
Beetsterzwaag - De beherende vereniging van de Tropische Kas laat een tweede oranjerie bouwen naast de bestaande in de overtuin van het LycklamahŻs aan de Hoofdstraat in Beetsterzwaag. De uitbreiding met een tweede winterstalling voor vorstgevoelige planten is noodzakelijk omdat de plantencollectie steeds groter wordt.
,,De vereniging bestaat tien jaar. Bij de overname hadden we enkele kuipplanten, maar in die tien jaar is de collectie enorm uitgebreid", zegt bestuurslid Andrys Pebesma. ,,De ruimte in de huidige oranjerie is te beperkt. Dan staan de planten 's winters veel te dicht op elkaar. Omdat het veelal bladhoudende planten zijn, krijgen ze te weinig licht."
De huidige oranjerie meet een kleine vijftig vierkante meter. De nieuwe wordt ietsje groter. De bouwvergunning is toegekend, de aanbesteding is geweest en de aannemer is gekozen. Eind september, begin oktober begint de bouw. De oranjerie krijgt een stenen onderbouw en een aluminium opbouw. ,,Die krijgt een zwarte poedercoating, zodat het geheel er wat adellijker uitziet."
Als laatste wordt de oranjerie aangesloten op de waterleiding en het elektriciteitsnet. De verwarmingsketel van de bestaande winterstalling is groot genoeg om twee oranjerieŽn te verwarmen. In november moet de oranjerie al in gebruik worden genomen voor de komende winter.
Lees het hele artikel in de papieren krant van 21 augustus 2015

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties