Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Economiewoensdag, 22 april 2015

Ventura wint Ondernemersprijs
Havelte - Het bedrijf Ventura Systems uit Bolsward is winnaar van de Verkiezing Friese Onderneming van 2015. Het bedrijf won gisteravond de finale op de Johannes Post Kazerne in Havelte waar de 25<ccix:character>+e</ccix:character> editie van de verkiezing werd gehouden.
De onderneming won de finale van DMT Environmental Technology uit Joure en FotoCadeau.nl uit Kollum. De jury en het publiek zorgden ervoor dat het Bolswarder bedrijf met de eerste prijs naar huis ging. In de afgelopen weken portretteerde het Friesch Dagblad alle drie genomineerden.
Met een productie van circa vijftienduizend busdeuren op jaarbasis vanuit de locatie Bolsward levert Ventura Systems haar producten over de hele wereld. Het bedrijf is in korte termijn uitgegroeid tot een wereldspeler in haar branche. Directeur Jeroen de Nooijer benoemde in zijn presentatie dat ,,alles mogelijk is, als je maar wilt. Je zou ons product kunnen kopiëren, maar onze mensen zeker niet", aldus De Nooijer. De jury vond vooral de co-creatie tussen de gebruikers, de afnemers, de leveranciers en Ventura Systems onderscheidend. Bij Ventura werken totaal negentig mensen. Het bedrijf heeft een omzet van 33 miljoen euro waarvan 90 tot 95 procent uit de export. Het bedrijf heeft verkoopkantoren in Engeland, HongKong en New York. Onderdelen van de deursystemen worden vooral in Fryslân geproduceerd.
John Jorritsma, commissaris van de Koning in de Provinsje Fryslân, reikte de prijs uit. De uitreiking was live te volgen in het programma Bynt van Omrop Fryslân.
De jury voor de beoordeling van de Friese Onderneming van het Jaar 2015 bestond uit juryvoorzitter Hans Konst, gedeputeerde Economische Zaken van de Provinsje Fryslân, Diana Monissen, voorzitter van de Raad van Bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar, Hans Snijder, hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant en Cees Bijl, burgemeester van Emmen. Daarnaast speelden het aanwezige publiek en de thuisstemmers een belangrijke rol in het toekennen van de punten.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties