Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Sportmaandag, 9 maart 2015

Afspraak: Surhuisterveen titel, nummer twee de topschutter
Damw‚ld - Ondanks een slechte start na de winterstop heeft Surhuisterveen de titel in de zondagse vijfde klasse C voor het grijpen. Nummer twee De W‚lden hoopte de lijstaanvoerder gisteren tot op ťťn punt te naderen, maar schoot niets op met het 0-0-gelijkspel. Schrale troost: in het duel om de topscorerstitel gaan de Damw‚ldsters wel aan de leiding.
Door Daan Rieken
De wedstrijd tussen De W‚lden en Surhuisterveen is beladen. Zeker sinds vorig seizoen. Beide ploegen degradeerden toen uit de vierde klasse A en de Feansters hadden dat mede te danken aan een 1-0-nederlaag tegen de ploeg uit Damw‚ld. ,,Dat was zo'n beetje de nekslag die ons in de nacompetitie deed belanden", wist de huidige Surhuisterveen-topscorer Leon van Dijk (achttien treffers) die zijn ploeg uiteindelijk via dat seizoenstoetje naar de vijfde klasse zag dalen. Saillant detail: Surhuisterveen had slechts ťťn punt achterstand op Irnsum dat de nacompetitie wel ontliep. Germ Huitema - de Irnsum-coach van toen - heeft dit seizoen de leiding over De W‚lden.
Die gunstige geschiedenis zorgde in aanloop naar de topper van gisteren voor optimisme in Damw‚ld. ,,We hoopten op een scenario als vorig seizoen", bekende Wieger Sikkema. Hij is met 21 goals tot dusver topschutter van de gehele vijfde klasse. Zijn doelpuntenregen droeg bij aan de opmars van De W‚lden vanaf 26 oktober. Toen werd uit bij Surhuisterveen voor het laatst een competitieduel verloren (1-0).
De Feansters - in het eerste deel van de competitie ongenaakbaar - begonnen na de winter juist punten te verspelen. In de laatste drie duels tot gisteren werden slechts vier punten behaald.
Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties