Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Geloof & Kerkwoensdag, 11 februari 2015

Werkboek bij veelgevraagde Christelijke Dogmatiek
Zoetermeer - Bij de Christelijke dogmatiek van Kees van der Kooi en Gijsbert van den Brink uit 2012 verschijnt aan het begin van het cursusjaar 2015/2016 een werkboek bij uitgeverij Boekencentrum.
Het staat onder eindredactie van dr. Jan Hoek en is in de eerste plaats bedoeld voor studenten van de opleiding Godsdienst Pastoraal Werk (GPW) aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE), waar Hoek docent dogmatiek is. Daarnaast is het werkboek geschikt voor kringen die zich in de christelijke dogmatiek verdiepen, zegt directeur Nico de Waal van uitgeverij Boekencentrum. Het biedt onder meer een handreiking voor gebruik in leeskringen.
Van de Christelijke dogmatiek zijn inmiddels zevenduizend exemplaren verkocht, aldus De Waal. ,,Een hoog aantal voor een dogmatiek. De vierde druk is op, aan de vijfde druk wordt gewerkt. Daarin worden ook wat wijzigingen aangebracht op verzoek van de auteurs. Geen fundamentele veranderingen, maar bijvoorbeeld actuelere verwijzingen."
Het boek blijft veelgevraagd. ,,Niet alleen vanuit de theologische opleidingen", vertelt De Waal. ,,Ook vanuit kringen in kerken, plaatselijk en regionaal."
De beide auteurs zijn ook betrokken als adviseurs bij het werkboek.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties