Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Regiowoensdag, 11 februari 2015

Mienskip levert al 900 ideeŽn voor CH2018
Leeuwarden - De organisatie van Culturele Hoofdstad 2018 heeft ruim negenhonderd ideeŽn, plannen en voorstellen binnen voor het festivaljaar 2018. Dat stelt Sjoerd Bootsma van CH2018 na vragen van het Friesch Dagblad. Vanaf het moment dat Leeuwarden zich kandidaat stelde - eind 2011 - en begonnen werd met het werken aan het bidbook stroomden ongeveer zeshonderd reacties binnen. En sinds de start van 'Stipe' - het informatiepunt van CH2018 - in september vorig jaar kwamen daar nog zo'n driehonderd plannen bij.
75 procent van alle ideeŽn komt van groepen mensen die samen iets willen doen. Dat kunnen dorpen zijn, verenigingen, culturele instellingen, maar ook 'zomaar' groepjes mensen, geeft Bootsma aan. ,,Zo zijn er bijvoorbeeld twee dorpen die aangegeven hebben in 2018 een re√ľnie te willen organiseren."
Niet alle plannen die aangeleverd worden, kunnen worden uitgevoerd. Een deel heeft bijvoorbeeld als inspiratie gediend voor (grotere) projecten in het bidbook, het plan waarmee Leeuwarden Culturele Hoofdstad werd. Andere zijn niet realiseerbaar. ,,Er zijn ook zaken bij die los van Culturele Hoofdstad ook wel worden georganiseerd, maar die nu bij ons onder de aandacht worden gebracht."

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties