Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Regiowoensdag, 11 februari 2015

Een op tien Friese scholen kiest voor nieuwe eindtoets
Leeuwarden - Ruim een op de tien Friese basisscholen gebruikt dit jaar een andere eindtoets dan die van Cito. 47 van de 445 scholen hebben zich aangemeld voor de twee andere eindtoetsen die vanaf dit jaar zijn toegestaan: Route 8 en de IEP Eindtoets.
Vanaf dit schooljaar moeten alle basisscholen verplicht een eindtoets afnemen bij hun leerlingen. Ze kunnen daarvoor kiezen uit drie soorten. Het overgrote deel kiest voor de Centrale eindtoets, de opvolger van de Citotoets. In het kader van een overgangsregeling zijn drie andere toetsen dit jaar ook nog toegestaan, maar veel basisscholen hebben besloten om dit jaar alvast een keuze te maken voor een van de drie 'blijvende' eindtoetsen.
Twee basisscholen die kozen voor Route 8 en de IEP Eindtoets, de katholieke basisschool Sint Paulus en de christelijke Prins Constantijnschool in Leeuwarden, zeggen vandaag in het Friesch Dagblad dat ze kiezen voor die toets omdat de Centrale eindtoets zich te veel richt op alleen rekenen en taal. De beide alternatieven hebben een bredere insteek.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 11 februari

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties