Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Regiowoensdag, 5 november 2014

Staat moet knelpunten voor bedreigde otter aanpakken
Joure - De Nederlandse Staat moet actief bijdragen aan de bescherming van de otter. Het gerechtshof in Den Haag heeft beslist dat de Staat 21 bekende verkeersknelpunten voor zwervende otters moet aanpakken.
In ons land leven ongeveer 120 otters. Het dier, dat bedreigd en zeldzaam is, is regelmatig slachtoffer van het verkeer. Alleen al dit jaar zijn tot nu toe 31 otters doodgereden. In heel 2013 overkwam 'slechts' 28 otters dat. Sterfte in het verkeer kan worden voorkomen door het aanleggen van voorzieningen zoals looprichels onder bruggen of duikers in dijken. Zo hoeven otters de weg niet over te steken.
De aanpak van die knelpunten is al jarenlang inzet van de organisaties Das & Boom en Stichting Otterstation Nederland. Vorig jaar bepaalde een rechter al dat de overheid de knelpunten moest aanpakken. Het ministerie van Economische Zaken vocht dat oordeel aan en ging in hoger beroep.
Het hof heeft nu de twee organisaties gedeeltelijk gelijk gegeven. De Staat moet in ieder geval de urgente knelpunten oplossen, waarbij sommige extra prioriteit hebben. Bij andere mag de Staat iets meer tijd nemen. Een woordvoerster van staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) geeft aan dat het ministerie in overleg is met de provincies ,,hoe we dit gaan aanpakken".
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 5 november

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties