Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Regiowoensdag, 5 november 2014

Harlingen wil Tall Ships weer terug in 2018
Harlingen - Harlingen wil de Tall Ships Races opnieuw ontvangen. Zeven van de negen fracties in de gemeenteraad steunden gisteravond een motie waarin de stad zich kandidaat stelt als finishplaats voor het zeilevenement in 2018.
De indieners van de motie - CDA, PvdA, VVD, D66, CU, Wad'n Partij en OPA, samen goed voor dertien van de zeventien zetels - stelden wel als voorwaarde dat het evenement de gemeente niet meer dan een half miljoen euro mag kosten. Dat moet voorkomen dat de stad achteraf geconfronteerd wordt met een veel hogere rekening. Het bedrag moet de gemeente de komende vier jaren opzij leggen, in termijnen van 125.000 euro.
Burgemeester Roel Sluiter steunde ook de kandidaatstelling, waartoe de stad overigens was uitgenodigd door organisator Sail Training International (STI). Wel stelde hij voor dat de raad de komende jaren elke twee maanden wordt bijgepraat, om tijdig te kunnen anticiperen. ,,Natuurlijk kan het misgaan, maar we zullen er alles aan doen om dat te voorkomen. Dit keer moeten we strak de hand houden aan die half miljoen."
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 5 november

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties