Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Regiovrijdag, 31 oktober 2014

Alle Friese scouts op zomerkamp in De Groene Ster
Leeuwarden - Alle scouts uit Fryslân moeten komende zomer op een groot scoutingkamp in recreatiegebied De Groene Ster in Leeuwarden samenkomen. Tour de Fryslân heet het zomerkamp en Allard Nicolai uit Leeuwarden is al sinds vorige zomer bezig met de organisatie.
Nicolai, voorzitter van het dagelijks bestuur van scoutingregio Fryslân, hoopt op zo'n duizend deelnemers. ,,Het zou echt uniek zijn om dit van de grond te krijgen. Een week lang met zo'n duizend Friese scouts in De Groene Ster. En niet alleen de landscouts, maar ook de waterscouts en luchtscouts zijn meer dan welkom."
Fryslân telt 22 scoutinggroepen verspreid over heel de provincie, waarvan er een op Terschelling zit. Sommige groepen hebben contact met elkaar, anderen staan meer op zichzelf. ,,Ook daarom is het hartstikke goed om zoiets te gaan organiseren."
Een kleine twintig jaar geleden is dat ook gebeurd, in Drachten en in een kleinere vorm. Een vervolg kreeg dat kamp echter niet. Tot nu. ,,Het belangrijkste is natuurlijk dat wij alle deelnemers een onvergetelijke week gaan bezorgen. En het terrein van De Groene Ster leent zich daar heel goed voor, alles is er."
Door zo'n groot evenement te organiseren hoopt Nicolai ook dat mensen een duidelijker beeld van scouting krijgen, want daar ontbreekt het nog wel eens aan. ,,Scouting is ontzettend goed voor de sociale vaardigheden. Scouts leren samenwerken, worden als groep voor uitdagingen gesteld en worden op allerlei vlakken aangesproken: op creativiteit, op het elkaar helpen, het samen doen."
Waar het na het regionale kamp in Drachten in 1996 stil bleef, is het de bedoeling dat het Friese kamp eens in de zoveel jaar terugkomt en een traditie wordt. Allard Nicolai: ,,Om de onderlinge band te versterken en ook zelf met de groepen meer samen te werken. Nu is het ook zo dat bijna iedere groep de eerste week van de zomervakantie op kamp gaat, de jongsten dichtbij, de ouderen wat verder weg. Om dat samen te doen, lijkt ons fantastisch."

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties