Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Sportwoensdag, 30 juli 2014

Cambuur heeft versterking nodig
Menaam - Cambuur en Volendam hebben een bijzondere relatie. Alleen de naam van de club uit het vissersdorp brengt de euforische smaak van een titelfeest al terug in de mond bij de Leeuwarders. In de strijd om het landskampioenschap van de eerste divisie liet Cambuur Volendam in 2013 pas op de allerlaatste speeldag achter zich. Waar de ploeg van De Jong de titel extra glans gaf met een spectaculair debuutjaar in de eredivisie, greep Volendam (met keeper Theo Timmermans uit Garyp) vorig jaar opnieuw naast promotie naar de hoogste divisie.
Maar juist daarom bood de wedstrijd gisteravond in Menaam een uitgelezen kans om te zien of Cambuur het niveau van Volendam niet alleen op papier ontstegen is.
Want dat is hard nodig. Als je tijdens de eerste speeldag in de eredivisie niet als kanonnenvoer voor kampioenskandidaat FC Twente wilt dienen, moet je het Volendam (titelpretendent een klasse lager) op zijn minst bijzonder moeilijk kunnen maken in een zomeravondduel.
Daarin slaagde Cambuur gisteren maar 45 minuten. Voor rust speelden de Leeuwarders over het algemeen aanvallend en attractief voetbal dat via goals van Bob Schepers en Bartholomew Ogbeche resulteerde in een terechte 2-0-voorsprong.
Na de thee toonde Cambuur dat het ook negatief kan verrassen. Met goed voetbal kan de ploeg het iedere tegenstander moeilijk maken. Als het echter zo onverzorgd speelt en slordig verdedigt als gisteren na rust kan De Jongs equipe ook van iedereen verliezen. Dat het slechts bij Volendams 2-1 (Ludcinio Marengo) bleef na een slechte uittrap van keeper Harmen Zeinstra, was aan diezelfde doelman te danken.
,,Dus ben ik vooral blij met deze wedstrijd omdat Volendam heeft laten zien dat er zeker nog wat moet bijkomen bij ons", was De Jong na afloop duidelijk. ,,We hebben diepgang in de voorhoede nodig en een sterke linksbenige centrale verdediger met leidinggevende capaciteiten."
Voor die laatste vacature werd de Duitse proefspeler Jeron Hazaimeh gisteravond in de tweede helft gewogen en te licht bevonden. De Jong: ,,Als je met hem aan de slag gaat, kan hij zeker doorgroeien, maar we zoeken iemand die er direct staat. We spelen niet meer in de eerste divisie."
Met de naderende competitie-ouverture kampt De Jong met meer problemen dan het uitblijven van aankopen. Gisteren werd immers duidelijk dat nieuwkomer Furdjel Narsingh de eredivisiestart aan zich voorbij zal moeten laten gaan. De snelle buitenspeler kampt met een liesblessure die hem zeker vier weken aan de kant houdt.
Narsingh kwam gedurende de voorbereiding door zijn kwetsuur maar weinig in actie. Dit in tegenstelling tot Berend Schootstra. De negentienjarige middenvelder maakte de opvallende overstap van de A-junioren van Heerenveen naar Cambuur om daar als 'leerling-prof' aan de slag te gaan.
Hij werd gehaald voor de breedte, zo ging het verhaal, om de selectie van het belofte-elftal te versterken, maar ondertussen maakt de uit Buitenpost afkomstige speler bijzonder veel speelminuten.
,,Ik ben tevreden over de stap die ik gemaakt heb", vertelde de jongeling die tegen Volendam de laatste twintig minuten meespeelde. ,,Heerenveen liet aanvankelijk weten niet met me verder te willen waarna mijn trainer daar, Johnny Jansen, me in contact bracht met Cambuur.”
Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties