Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Regiodinsdag, 22 juli 2014

Klachten over festivaldichtheid Groene Ster
Leeuwarden - Liefst vier keer is recreatiegebied de Groene Ster in Leeuwarden dit jaar toneel van een festival. Velen vinden wat leven in de culturele brouwerij fantastisch, maar niet iedereen in en om de stad is even enthousiast.
Zo konden Leeuwarders die in de afgelopen hete dagen verkoeling zochten in het water van de Groene Ster, geen gebruik maken van de kiosk en de toiletten. Deze voorzieningen vielen dit jaar binnen het terrein van het driedaagse festival Welcome to the Village. Duizenden dagjesmensen moesten hun behoefte noodgedwongen in de bosjes doen.
Een fout van de gemeente, geeft een woordvoerder toe. ,,Er was voor deze zomer in de Groene Ster een nieuw toiletblok gepland, maar dat kwam niet op tijd af. We hebben er niet aan gedacht tijdelijke voorzieningen voor dagrecreanten te plaatsen. Dat had wel gemoeten."
Dagrecreanten waren ook niet te spreken over de afsluiting van het fietspad naar het strand van de Groene Ster. ,,Je kon het strand met een omweg van een paar kilometer wel bereiken, maar dat de doorgaande fietspaden waren afgesloten was niet aangegeven", ontdekte Wietse Elzinga. ,,Vorig jaar had ik daar al een klacht over ingediend, maar er stond uiteindelijk één bordje 'doodlopende weg'."
Tjipke Tasma uit Camminghaburen probeert via een kort geding Psy Fi te laten verbieden. ,,De Groene Ster is volgens het bestemmingsplan geen festivalterrein. De gemeente kan daarom maximaal aan drie festivals een vergunning geven. Psy Fi zou het vierde worden."

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 1


Reacties:

Voor het laatste festival PSY FI is de hele groene ster gedurende 14 dagen afgesloten voor alle recreanten.

Dit is te gek voor woorden, een beetje geluidoverlast oke, maar nu worden we beperkt in onze vrijheid qua recreatie en ontspanning.

Ik heb dit ook niet in de brief kunnen lezen die wij in Camminghaburen de brievenbus hebben gekregen.

Ik heb geprotesteerd bij de Gemeente, zij zullen de klachten mee nemen in de overweging voor volgend jaar.

Gonnie, Leeuwarden - dinsdag, 26 augustus 2014


regio
Familieberichten
Advertenties