Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Regiovrijdag, 28 maart 2014

Oud-Friese liederen zingen voor zesduizend IsraŽliís
Pieter Atsma
Drachten | Blijvende vriendschappen en meer wederzijds begrip. Dat zijn volgens Hotze Rusticus (87) uit Drachten de belangrijkste vruchten van het jarenlange vriendschapsverband tussen Smallingerland en het IsraŽlische Kiryat Ono. De Vereniging Drachten-Kiryat Ono, die vijftig jaar lang activiteiten tussen de twee plaatsen initieerde, wordt dit jaar opgeheven.
Rusticus, voorzitter van de vereniging, is vanaf de oprichting nauw betrokken bij de gezamenlijke activiteiten met de IsraŽliís. Hij vertelt dat het eerste contact ontstond toen een groep inwoners van Opsterland in 1963 op bezoek ging in Raíanana, de stad waar die gemeente nog altijd contacten mee heeft. ,,Toenmalig burgemeester Harmsma van Opsterland kreeg een vraag vanuit Kiryat Ono, dat graag contact wilde met een Nederlandse gemeente. Toen heeft hij burgemeester Van Knobelsdorff van Smallingerland benaderd.Ē
Die reageerde enthousiast en een jaar later ging er een delegatie van 54 mensen uit Smallingerland naar Kiryat Ono, een voorstad van Tel Aviv. Rusticus ging mee als journalist namens het Friesch Dagblad: hij schreef een artikel over het destijds bijzondere bezoek aan IsraŽl.
Lees de rest van het interview in de papieren krant van 28 maart 2014

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties