Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Regiovrijdag, 2 augustus 2013

Welcome to the Village voorbeeld voor festivals
Leeuwarden | Het driedaagse festival Welcome to the Village in Leeuwarden is een voorbeeld voor andere festivals. Dat zegt burgemeester Ferd Crone op de dag dat de Groene Ster, waar het driedaagse festival plaats vond, schoon werd opgeleverd. Volgens Crone is het slagen van het festival ook een bewijs dat Leeuwarden enkele jaren geleden de juiste keuze maakte door organisatoren volledig verantwoordelijk te maken voor het toezicht op de festivalterreinen.
Dit weekeinde waren er ruim 3600 bezoekers bij het festival in de Groene Ster die tot twee keer toe het terrein moesten verlaten door hevige onweersbuien.
,,Het zelf verantwoordelijk maken is de kern. Niet alleen bij Welcome to the Village maar ook bij bijvoorbeeld wedstrijden van Cambuur. Enkele jaren geleden hebben we dat beleid ingezet omdat we niet altijd voldoende politiecapaciteit hebben. En je ziet dat het werkt. Organisatoren voelen zich verantwoordelijk en nemen die verantwoordelijkheid ook.”
Afgelopen weekeinde kwam Crone zelf poolshoogte nemen na de eerste ontruiming van het terrein vanwege het noodweer. ,,Wat ik daar toen zag, gaf mij een goed gevoel. Alles was ordentelijk verlopen, de samenwerking tussen de hulpdiensten, de gemeente en de organisatoren van Podium Asteriks was perfect geweest. Zonder wanklank was iedereen van het terrein gehaald en waren de nodige maatregelen getroffen. Dat er meteen na de buien stro in de plassen werd gelegd gaf voor mij aan dat de organisatie overal oog voor had en inspeelde op wat er nodig was.”
Het festival komt Crone en de gemeente Leeuwarden ook goed uit met het oog op de naderende finale in de strijd om de titel Culturele Hoofdstad 2018 waar Leeuwarden samen met Maastricht en Eindhoven om strijdt. ,,Bij de eerste ronde vroeg de jury zich af of wij alle evenementen wel zouden kunnen organiseren. Met dit festival, en vele andere activiteiten van het afgelopen jaar, kunnen wij de jury in ieder geval laten zien dat we hier in Leeuwarden van alles kunnen organiseren! Of het nou gaat om de huldiging en het kampioensfeest rond Cambuur, het 5 mei festival of Welcome to the Village: het gebeurt gewoon en zonder wanklanken.”
Volgend jaar is er opnieuw een Welcome to the Village in de Groene Ster. ,,Gelukkig wel”, aldus Crone.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties