Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Sportdinsdag, 5 maart 2013

Cambuur is een ploeg met twee gezichten

In theorie is SC Cambuur gezien het aantal verliespunten een titelkandidaat. Maar in de praktijk ben je dat pas als je hele slechte duels tch weet te winnen. Een bedroevend Cambuur ging gisteren echter pijnlijk onderuit tegen Veendam: 1-3.

Gerard Bos
,,Dit, zo zei trainer Alfons Arts na afloop, ,,was met afstand onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Het was een veelzeggende conclusie en het was extra veelzeggend dat het de coach van de Leeuwarders gisteren niet eens moeite kostte om die uit te spreken.
Toegegeven: Veendam speelde allesbehalve briljant, maar dat maakte de nederlaag nou juist extra onnodig. Cambuurs eigen spel was ver onder de maat. En geeft te denken. De Leeuwarders blijken wel vaker een ploeg met twee gezichten en de vraag is welke daarvan het ware is. Die van de goede wedstrijden tegen bijvoorbeeld Sparta en MVV? Of toch die van gisteren en eerder in diverse bedroevende uitwedstrijden?
Ondanks dat de ploeg dankzij Martijn Barto een kwartier na rust op voorsprong kwam tegen Veendam, zat Cambuur geen moment lekker in de wedstrijd. Nooit was er in het stadion in Leeuwarden gisteravond een gevoel dat de thuisploeg korte metten ging maken met de bezoekers.
Kort na de 1-0 moest Cambuur met tien man verder, dankzij twee keer geel voor de onfortuinlijke Mart Dijkstra. En dat was niet de enige tegenvaller. De eerste was de rake kopbal waarmee Jonathan Opoku onoplettend verdedigen afstrafte. De Cambuurspelers reageerden te laat op een afgeslagen bal, de daaropvolgende voorzet n Opukus inzet: 1-1.
Een schitterende pass van Sidney Schmeltz en dito afronding van Lars Hutten betekenden in de slotfase de 1-2, waarna Tom Overtoom Veendam zelfs de 1-3 bezorgde door een vrije trap achter Cambuurdoelman Dennis Telgenkamp te krullen.
Hoewel teleurgesteld en ontevreden, bleef Arts redelijk kalm in zijn analyse over de terechte nederlaag die zijn ploeg in eigen stadion leed. ,,Je zult mij niet horen zeggen dat we goed gespeeld hebben. Maar de boel gaan afbranden, heeft ook weinig zin. In de vier wedstrijden hiervoor hebben we het wl goed gedaan. Dr moeten we aan vasthouden. Dit soort wedstrijden heb je er in een seizoen ook tussen zitten, al mag dat geen excuus zijn.
Meer lezen? Koop de papieren editie van vandaag of neem een abonnement op de e-paper van het Friesch Dagblad. Zie www.deibled.nl

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties