Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Cultuurdinsdag, 5 maart 2013

Prijzen voor Iraanse maker videoclip Linde Nijland
Gytsjerk | De videoclip van het nummer Traveler van de uit Gytsjerk afkomstige folkzangeres Linde Nijland is bekroond met een Royal Reel Award van het Canada International Film Festival. De prijs voor beste muziekvideo (een beeldje) wordt op 6 april uitgereikt tijdens de slotavond van het filmfestival in Vancouver. De clip werd met nog negen anderen uitgekozen uit duizenden inzendingen van over de hele wereld.
Het animatiefilmpje is gemaakt door de 21-jarige Iraanse kunstenaar en filmmaker Sam Chegini. Nijland kwam via via met hem in contact toen ze in 2008 door Iran toerde. De twee hebben elkaar nog nooit ontmoet, maar houden contact via Facebook. Chegini werkte een jaar aan de drie minuten durende clip die eerder vorige week ook al de tweede prijs voor experimentele films en muziekvideo’s won op het Boomtown Film & Music Festival in het Amerikaanse Beaumont.
Linde Nijland en haar vaste begeleider Bert Ridderbos denken erover om de prijs in Canada namens de filmmaker in ontvangst te gaan nemen. ,,Sam heeft nog geen paspoort. Dat krijgt hij pas als hij in Iran in dienst heeft gezeten. Hij kan de prijs zelf dus niet op gaan halen”, aldus Ridderbos.
De clip van Traveler wordt zaterdag uitgezonden bij Klipkar op Omrop Fryslân.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties