Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Sportvrijdag, 1 februari 2013

Öztürk en Cambuur zijn blij met transfer

Leeuwarden | De transfer was maandagavond al op handen en gisteren kwam kort na het middaguur vanuit Turkije via hemzelf uiteindelijk het verlossende woord: de jonge Cambuurverdediger Alim Öztürk (20) meldde dat hij de komende 3,5 seizoenen bij de Turkse eredivisionist Trabzonspor zal gaan spelen. ,,Het is rond. Een supermooie uitdaging.”

Gerard Bos
Öztürk keert vandaag terug in Nederland, vertelde hij. ,,Ik moet nog wat zaken regelen, het is allemaal snel gegaan. Aanstaande zondag vlieg ik terug naar Turkije en dan kan het gaan beginnen.” Hoewel, beginnen? Öztürk, met een lach: ,,Eerst moet ik nog met Turkije onder 21 een interland spelen. Het zijn mooie weken, mooie dagen.”
Öztürk, geboren in Alkmaar, kwam in de zomer van 2011 over van Jong FC Groningen naar Cambuur. Hij dwong vervolgens een contract af en eerder dit seizoen ook een basisplaats centraal achterin. De goede prestaties leverden hem al eerder een uitverkiezing op voor Turkije onder 21. Toen bondscoach Tolunay Kafkas werd benoemd tot nieuwe trainer van Trabzonspor, kwam de transfer in een stroomversnelling. Bij zijn nieuwe club treft de verdediger ook de in Nederland bekende aanvallers Marc Janko (ex-Twente) en Paulo Henrique (ex-Heerenveen).
Cambuur, voor wie Öztürk in anderhalf seizoen dertien duels speelde, wilde gistermiddag in eerste instantie niks zeggen over een op handen zijnde transfer. Algemeen directeur Gerald van den Belt ging niet verder dan ,,dat er buitenlandse interesse is in een van onze spelers”. Hij verzekerde al wel dat topspits Michiel Hemmen, voor wiens vertrek werd gevreesd, het seizoen zou afmaken.
Toen Öztürk even later echter zelf bevestigde dat het om hem ging én er een contract voor 3,5 jaar overeengekomen was, kwam ook Cambuur alsnog met het nieuws. Volgens Turkse berichten zou...
De rest van dit verhaal leest u vandaag in de papieren editie van het Friesch Dagblad, op handzaam tabloidformaat en volledig in kleur te koop voor slechts 1,50 euro. Kijk voor abonnementen elders op deze site of surf naar www.deibled.nl voor de e-paper

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties