Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Geloof & Kerkvrijdag, 1 februari 2013

Christelijke leiding weeshuis Marokko mag terugkomen
Rabat | De oorspronkelijke leiding van het christelijke weeshuis Village of Hope in de Marokkaanse bergen mag terugkeren. Dat bepaalde een lokale rechtbank kortgeleden, zo meldde Open Doors gisteren.
In 2010 werden de zo’n twintig buitenlandse medewerkers van Village of Hope, onder wie verschillende Nederlanders, plotseling het land uitgezet. Lokale autoriteiten namen de kinderen onder hun hoede. In het opvangcomplex bij het dorpje Aďn Leuh in het Midden-Atlasgebergte woonden zo’n 35 weeskinderen.
Volgens Open Doors, een organisatie die opkomt voor vervolgde christenen, heeft de rechter nu bevolen dat de oorspronkelijke directie, Herman en Jettie Boonstra uit Nederland, de leiding over het weeshuis terugkrijgt. De uitzetting had nooit mogen gebeuren, oordeelde de rechter.
Hoewel volgens Village of Hope er nog een lange weg is te gaan, spreekt een woordvoerster tegenover Open Doors van ,,prachtig nieuws”. „De Marokkaanse overheid heeft een maand om tegen de uitspraak van de rechter in beroep te gaan. Zelfs als ze dat niet doen, moeten wij toch met de overheid onderhandelen hoe de zorg voor de kinderen terug te krijgen. Deze weken zullen wij overleggen met onze advocaten over de beste strategie. Wat wij nu doen, kan invloed hebben op andere soortgelijke zaken die tegen de overheid lopen.”

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties