Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Economiedinsdag, 4 december 2012

Damen Scheepsbouw neemt Shipdock in Harlingen over
Gorinchem | Damen Shipyards, de grootste scheepsbouwer van Nederland, neemt de scheepsreparatiewerven van Shipdock over. Shipdock heeft twee werven in Harlingen en Amsterdam. Damen, met de hoofdvestiging in Gorinchem, heeft onder andere een vestiging in Burgum. Op deze werf worden grote schepen afgebouwd. Het bedrijf heeft in Nederland en in het buitenland meerdere vestigingen.
Het concern heeft vier jaar geleden ook al geprobeerd de reparatiewerven van Shipdock over te nemen. In 2008 mislukte dat, hoewel destijds de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) wel toestemming had geven voor de deal. In de afgelopen maanden waren er nieuwe gesprekken over een mogelijke overname. Daarvoor is er opnieuw melding gemaakt bij de NMa.
Familiebedrijf Damen is in 1922 ontstaan door de samenwerking van de broers Jan en Rien. Vijf jaar later volgde de officiŽle oprichting. Bij het bedrijf werken intussen ruim zesduizend mensen in 35 landen.
Bij Shipdock werken 55 mensen. Door de overname zal er naar verwachting meer werk naar Harlingen komen. De vakbonden zijn positief over de overname. Volgens CNV-bestuurder waren de toekomstperspectieven al goed en worden ze met de overname alleen maar beter.
De reparatiewerven van Shipdock worden per 1 januari volgend jaar overgenomen.

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties