Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Regiodinsdag, 4 september 2012

Bezwaarmakers willen locatie opkopen
Terschelling | De stichting Help Terschelling, die zich verzet tegen hoge nieuwbouw op de voormalige locatie van bouwbedrijf Boersma & Ybema bij het Groene Strand, roept particulieren op om geld te doneren voor de aankoop van het terrein. Zo wil de stichting voorkomen dat projectontwikkelaar Segesta een appartementencomplex op deze locatie - naast paviljoen De Walvis - bouwt.
Volgens de plannen gaat het complex deels drie, deels vier bouwlagen tellen. Dat tast volgens de bezwaarden de skyline van de westkant van het eiland aan. Op de website van de stichting hebben inmiddels 9620 mensen de petitie tegen de bouwplannen getekend.
,,Wij horen vaak: waarom kopen jullie die locatie niet gewoon op?”, aldus Richard Gorter namens de stichting. ,,We roepen mensen op om geld te doneren. Als duizend mensen duizend euro geven, hebben we al een miljoen. Natuurlijk zitten er veel vrijblijvende steunbetuigingen tussen. We gaan nu onderzoek doen naar de bereidheid.”
Gorter denkt ,,een kleine anderhalf miljoen” euro nodig te hebben. Dan zou Segesta zo’n 10 procent winst op de grond maken.
De stichting heeft een alternatief plan voor acht woonhuizen op de locatie. ,,Als dat het niet wordt geven we het aan de natuur terug: herstel van de duinvoet en inplant van helmgras. Hoogbouwplannen passen niet op een eiland waar het gemeentebestuur pretendeert groen en duurzaam te zijn.”

Reageer op dit artikel | Aantal reacties 2


Reacties:

Ik kom al vanaf mijn twaalfde jaar naar Terschelling. Het eiland werd nog niet overwoekerd door het toerisme. We zijn een paar jaar elders heen geweest, maar vanaf 1989 komen we weer naar Terschelling. Wat mij opviel was, dat er steeds meer "vernieuwd"werd. Het moet steeds luxer en grootser. Door die luxe wordt alles ook veel duurder. Zou het daarom kunnen zijn dat veel meer mensen de goedkopere reizen naar het buitenland nemen? Laat het eiland toch ons eiland blijven. Met de natuur als hoofdzaak en niet als bijzaak.

anja aarts, deurne - maandag, 10 september 2012


Een geweldig plan van de altijd strijdbare Richart Gorter .In het politieke tumuld van dit moment vergeten wij dat het leven niet om geld gaat, zoveel mogelijk eraan verdienen;maar ons leefmilieu is vele malen belangrijker . Hier in di kleine franse dorpje wappert elke dag de Terschellinger vlag , een eiland waar ik trots op ben . Laat het zo blijven!!!Geen hoogbouw op Skylge . Paal 8 is al erg genoeg.Au revoir . Paul Saraber , oud-predikant van West-Terschelling.

paul saraber, brie sous barbezieux france - vrijdag, 7 september 2012


regio
Familieberichten
Advertenties